perjantaina, lokakuuta 08, 2004

Aamukutomista ja pohdintaa

Ehdin eilen illalla ja tänä aamuna kutoa muutaman kerroksen em. Vaaka-lappuja. Siinä kutoessani suunnittelin tulevan joulun joululahjoja ja muita ihania käsityöprojekteja joita voisin tehdä.

Tärkeimpänä edessä siintää uudet lakanat. Olemme ostamassa uutta sänkyä, johon olen ajatellut itse ommella lakanat. Sänky tullee olemaan 140cm leveä, jotta se mahtuu alkoviimme, joten normilakanat siihen eivät käy. Toisaalta, normilakanoita en sänkyyni haluakaan, vaan sellaiset lakanat jotka eivät lähde luistelemaan sijauspatjan päältä kahden yön unien jälkeen. Joten, ostoslistalla seuraavana sängyn lisäksi on monta, monta metriä valkaisematonta lakanakangasta Eurokankaasta. Halpaa, kestävää, keitto-ohjelmaa suorastaan rakastavaa kangasta (pesukonettahan pitäisi silloin tällöin käyttää keitto-ohjelmalla, jotta se puhdistuisi ja siellä sisällä viihtyvät pöpöt kuolisivat).

Seuraavaksi tärkeimpänä projektilistallani on uudet verhot olohuoneeseen ja alkoviin. Siirsimme sänkymme makuuhuoneesta olohuoneen alkoviin saadaksemme tietokoneet yhteen huoneeseen ja nukkumiselle oman sille pyhitetyn soppensa. Toisaalta, olohuone on olohuone, joten alkoviin olisi verhot saatava. Samalla pitäisi sitten uusia olohuoneenkin verhot alkovin verhoihin sopiviksi. Muutama sisustustyynykään ei olisi pahitteeksi :-D

Sähköpostilistalla on tosiaan puhuttu paljon Hahtuva-langasta ja huovuttamisesta. Sisustuselementtien jälkeen ajatuksenani olisi kutoa itselleni punainen käsilaukku. Tein elokuussa periaatepäätöksen siitä, etten enää osta vaatekaappiini tai naulakkooni mitään, mikä ei ole valkoista, punaista tai mustaa, ilman kuviointeja. Se helpottaa kummasti vaatetuksen suunnittelua aamuisin, kun kaikki sopivat jotenkuten kaiken kanssa. Minulta puuttuu hieman reilumman kokoinen käsilaukku, joten sellaisen voisin tehdä punaisesta hahtuvasta.¨

Joulukin on tulossa, ja joululahjat alkavat jo olla ajankohtaisia. Miehekkeen sukulaisille pitäisi jotain joululahjoja varmaankin kutoa, omille sukulaisilleni en kudo -- isä hoitaa kamalilla väriyhdistelmillä tehtyjen sukkien, hanskojen ja lapasten tuotannon sillä suunnalla. Äidille kyllä haluaisin jonkun hartiahuivin kutoa, mutta se taitaisi tulla liian kalliiksi minun budjetilleni.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu